چگونه روانکاو شویم

روان تحلیل گر (روانکاو) چگونه می تواند در حل مشکلات روحی و روانی به ما کمک کند

روان تحلیلگر یا روانکاو به معنی تحلیل کننده ی ذهن می باشد. یعنی فردی که در مورد ذهنمان به ما اطلاعات می دهد.

ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که وقتی خودمان از همه ی اطلاعاتی که در ذهنمان وجود دارد خبر داریم پس دیگر چه نیازی به روان تحلیل گر می باشد؟

در حقیقت انسان ها به صورت کامل از محتویات ذهن خود آگاه نیستند. آن قسمت از ذهن ما که به آن دسترسی نداریم و برای تحلیلش به روان تحلیل گر نیاز است ضمیر ناخودآگاه نام دارد.

در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد که ضمیر ناخودآگاه دقیقا چیست و چرا انسان ها به تحلیل روان خود نیاز دارند.

نظریه ی ناخودآگاه

از دیدگاه فروید، ضمیر ناخوداگاه انسان بخشی از ذهن است که تمایلات، آرزوها و علایق ما در آن ذخیره می شود در حالی که خود از آن خبر نداریم. ضمیر ناخودآگاه بدون اراده و اختیار ما تاثیرش را بر رفتار و تصورات ما می گذارد. در حقیقت هر آرزو و تمایلی که انسان به دلایلی دوست ندارد به آن بیندیشد در قسمت ناخودآگاه ذهن محبوس می شود.

سرکوب افکار ناخوشایند

افکار ناخوشیند تمایلاتی هستند که معمولا به دلیل اینکه در زندگی آگاهانه پذیرفته شده نیستند یا با تربیت، فرهنگ، عقاید، مذهب و آداب و رسوم شخص سازگاری ندارند و برای اینکه احترام و وجه ی شخص در اجتماع از دست نرود به ناخودآگاه واپس زده می شود ( نگاه کنید به آزاد کردن احساسات سرکوب شده).

نکته ی مهم اینجاست که ضمیر ناخودآگاه هرگز دست بر دار نیست و برای بروز دادن و ارضای تمایلات خود، علی رقم میل شخص، سعی می کند به شکلی خود را به ظهور رسانده تا شما به فکر برطرف کردن آن باشید. فروید عقیده داشت وقتی فشار این نیروی های ناخودآگاه زیاد شود و در تعارض با علایق شخص قرار بگیرد به خصوص اگر در سرکوب و واپس زنی آن ناتوان شود، باعث ایجاد احساسات منفی و گاهی حتی اختلالات روانی می شود.

به عبارت دیگر ضمیر ناخودآگاه دو هدف اصلی را دنبال می کند. اول اینکه بتواند تمایلات خود را بیان کند و دوم اینکه این تمایلات را برطرف کرده و ارضا کند.

پس به یاد داشته باشید ضمیر ناخودآگاه شما فقط به فکر ارضای شدن نیاز هایش نیست و گاهی فقط می خواهد این نیاز ها را بیان کرده و به ظهور برساند. در حقیقت می خواهد وی را بشناسید و به او توجه کنید.

نقش روانکاو

نقش روانکاو در درمان چنین بیماری های روانی متمرکز می شود به خودآگاه کردن افکار پنهان ذهن که همراه با بصیرت و نگرشی نوین از سوی شخص بیمار می باشد.

این بدان معنا است که فرد بیمار اکنون به خودشناسی رسیده و دلیل مشکل روانی خود را بهتر می داند و آگاه می شود که چه افکار و تمایلاتی سرکوب شده اند که باعث ایجاد چنین مشکلی در وی شده است.

به عبارت دیگر نقش عمده ی روانکاو در فرایند درمان متمرکز بر شناخت افکار سرکوب شده ی فرد بیمار و سپس ارائه ی این اطلاعات به بیمار است. در نتیجه بیمار می تواند با نشان دادن توجه ی بیشتر به ضمیر ناخودآگهش با خود آشتی کرده و راهی عقلانی و صحیح برای ارضای این تمایلات پیدا کند. توجه کنید که فقط همین خودآگاهی در مورد نیاز های ضمیر ناخودآگاه می تواند بسیاری از مشکلات فرد بیمار را حل کند.

روان تحلیل گر چگونه افکار سرکوب شده ی شما را کشف می کند

یکی از روش هایی که روانکاوان برای شناخت مشکل بیمار خود استفاه می کنند ” تداعی معانی” است یعنی پیدا کردن نیاز برطرف نشده ی ضمیر ناخودآگاه از طریق سخن های نامربوط ِ بیمار.

روش دومی که برای شناخت محتویات ضمیر ناخودآگاه مورد استفاده قرا می گیرد، هیپنوتیزم است که با غیر فعال کردن بخش خودآگاه ذهن این امکان را برای روانکاو فراهم می کند تا به درون ضمیر ناخودآگاه دست پیدا کند.

روش سوم شناخت ضمیر ناخودآگاه از طریق رویاها است. ضمیر ناخودآگاه سعی می کند نیاز هایی که در وی ذخیره شده است را در خواب بیان کند. البته باید این نکته را اضافه کرد که احساسات سرکوب شده در ضمیر ناخودآگاه در رویا ها سانسور شده و به شکل نمادین یا استعاری خود را بیان می کنند.

امروزه روانکاوی پیشرفت های بسیاری کرده است و باید گفت که ضمیر ناخودآگاه مفاهیمی بسیار گسترده تر از چیزی که اولین بار فروید به آن اشاره کرده است دارد. همچنین نظریه های بیشتری در مورد شناخت شخصیت و نیاز های برطرف نشده ی ضمیر ناخودآگاه انسان ها ارائه شده است که محدود به نکات گفته شده نمی شود. سایت نوین بینش سعی کرده است بسیاری از این اطلاعات را در اختیار مخاطبان خود بگذارد و کمک کند شناخت بهتری از شخصیت خود یا دیگران بدست آورید.( نگاه کنید به چگونه خود یا دیگران را بشناسیم)

عمده ی این نیاز های بر طرف نشده شامل نیاز به تشکیل خانواده و پرورش فرزند (نیاز جنسی و عاطفی) ، نیاز به با ارزش محسوب شدن، نیاز به توجه و نیاز به مورد تایید قرار گرفتن می باشد.

سخن پایانی:

افکار و تمایلات ضمیر ناخودآگاه در دوران کودکی شکل می گیرند پس به نوعی ضمیر ناخودآگاه را می توان کودک درون خود نامید. کودکی لجباز که با ارسال افکار ناخوشایند فقط به فکر ارضای نیازهای خود می باشد( نگاه کنید به چگونه تجربیات دوران کودکی بر بزرگسالی تاثیر می گذارد). اگر شما با این کودک خشن برخورد کنید و سعی بر ساکت کردن آن داشته باشید؛ یعنی نیاز هایش را سرکوب کنید، این کودک نیز به شکل بسیار بدتری سعی می کند از شما انتقام بگیرد که در نتیجه باعث ایجاد مشکلات بیشتر روحی و روانی می شود.

همانطور که قبلا گفتم با شناخت نیاز های ارضا نشده ی ضمیر ناخودآگاه هم باعث شدید این نیاز ها از زندانی که در آن حبس شده اند نجات پیدا کنند و هم می توانید اطلاعات بیشتری نسبت به خواسته های این کودک درونی پیدا کنید. وقتی این خواسته را کشف کردید باید با کودک درون خود  صحبت کنید. یعنی باید ضمیر ناخودآگاه خود را قانع کنید که در آینده نیازهایش را به شکلی صحیح برطرف می کنید.

برای خود اهداف و برنامه های طولانی مدت تعیین کنید، آنها را یادداشت کرده و هر روز به آنها فکر کنید تا ضمیر ناخودآگاهتان باور کند واقعا راست می گویید و می خواهید برای برطرف کردن نیازهای وی اقدام کنید. البته با روشی سالم و اخلاقی که مطابق با اصول و فرهنگ جامعه باشد.

نوشته ی شاهین زند – محقق و پژوهشگر.

سایت نوی بینش بزرگترین منبع در مورد روانشناسی عشق در بین سایت های فارسی زبان می باشد. برای اطمینان بیشتر از این موضوع به بخش روانشناسی عشق مراجعه کنید. کتاب چگونه هر شخصی را عاشق خود کنیم توسط سایت نوین بینش منتشر شده است. این کتاب به شما کمک می کند هر شخصی را عاشق خود کنید و یا هزینه ی پرداختی خود را پس بگیرید. برای اطلاع از آخرین مطالب سایت نوین بینش در کانال تلگرام ما عضو شوید: عضویت در کانال تلگرام نوین بینش

آیا می خواهید بیشتر بدانید؟

مبانی یادگیری هیپنوتیزم با توضیح تکنیک ها

چگونه به ضمیر ناخودآگاه دیگران نفوذ کنیم

چگونه می توان ضمیر ناخودآگاه خود یا دیگران را برنامه ریزی کرد

نقش کمبود های روانی در فرایند عاشق شدن

توانایی های جالب و منحصر به فرد ذهن

معرفی دور های مشاوره ی آنلاین در تلگرام با رویکرد روانکاوی

چگونه می توانم شخصی را در کوتاه ترین زمان ممکن عاشق کنم

معرفی کتاب

1555 - Copy