چگونه عشقم را دلتنگ کنم تا برگرده

۴ مرحله برای دلتنگ کردن عشق از دست رفت

یکی از پرسش های رایجی که مرتبط با بازگرداندن عشق به رابطه در صفحات تبادل نظر به چشم می خورد این پرسش است که چگونه عشقم را دلتنگ کنم تا برگرده. به همین دلیل می خواهم در این مطلب 4 مرحله دلتنگ کردن عشق از دست رفته را توضیح دهم.

این مقاله اولین بار در سال 1396 نوشته شد و در سال 1399 بر اساس آخرین یافته های علمی در آن زمان برور رسانی شد. اما اکنون در سال 1403 بر اساس تجربیات، تحقیقات و پژوهش های علمی فراوان در مورد تلتنگ کردن عشق از دست رفته این مقاله مجدد بروز رسانی شده است. در این مقاله توضیح خواهیم داد چطور می توانید در ۴ مرحله باعث دلتنگ شدن عشق از دست رفته خود شوید تا به رابطه با شما برگردد.

رفع مسئولیت

به یاد داشته باشید این 4 حرکت که پاسخی به پرسش چگونه عشقم را دلتنگ کنم تا برگرده است باید با ذهنیت صحیح دنبال شود. در غیر اینصورت پیامدهای منفی خواهد داشت.

نکته مهم در مورد دلتنگ کردن عشق برای اینکه به رابطه برگردد این است که دلتنگی و بازگشت به رابطه نباید برای اثبات خود یا رسیدن به منافع شخصیت صورت بگیرد. تلاش برای دلتنگی کردن دیگران باید فرصتی باشد برای رشد و توسعه فردی که با ازدواج و تعهد بدست میاید.

اگر همچنان رابطه شما تمام نشده و فقط طرف مقابل رابطه اش با شما سرد شده است این مطلب را نیز مطالعه کنید چگونه رابطه سرد شده را گرم کنیم. از سوی دیگر اگر ارتباط وجود ندارد و می خواهید طرف مقابل خود به شما پیام دهد پس از مطالعه این مطلب نگاه کنید به چگونه مردان را دلتنگ و دیوانه خود کنیم تا پیام بدهند.

مطالعات علمی مرتبط با دلتنگی

نظریه ها، راهکارها و رویکردهای بسیاری در روانشناسی عشق وجود دارد که می تواند به افراد در بهبود روابط یا حتی بازگرداندن آن کمک کند. پس از سال ها مطالعه و پژوهش متوجه شدم همه این رویکرد ها در واقع قطعاتی هستند از یک پازل بزرگتر که دسی و رایان آن را معرفی کرده اند. دسی و رایان دو دانشمند و برجسته قرن 21 هستند که نتایج پژوهش های آن ها منبع بیش از 500/000 مطالعه علمی و پژوهشی شده است.

نظریه انقلابی دسی و رایان به نام نظریه خود تعیین گری توضیح می دهد چگونه تامین سه نیاز روانشناختی جهان شمول می تواند عامل شکل گیری عشق عمیق و پایدار باشد. مهمترین آن ها نیاز به مرتبط شدن یا دوست داشتنی بودن است. پس از آن نیاز به خودمختاری و استقلال و همچنین نیاز به توانمندی و شایستگی. هرچقدر در یک رابطه این نیازهای روانشناختی بیشتری تامین شوند یا احتمال تامین آن ها بیشتر پیش بینی شود، محرومیت  از آن ها به دلیل عدم دسترسی باعث دلتنگی بیشتر می شود.

در مقابل هر چقدر فرد بیشتر با رفتارهای مخرب نیازهای روانشناختی مواجه شود یا احتمال تخریب این نیازها بیشتر پیش بینی شود احساس عشق و علاقه نیز بیشتر کاهش میابد. به یاد داشته باشید همانطور که احساس عاشقانه می تواند با انباشتگی احساسات منفی به احساس تنفر تبدیل شود احساس تنفر نیز با انباشتگی احساسات مثبت مجدد می تواند به عشق تبدیل شود.

محرومیت شدید و سبک

قبل از اینکه ۴ مرحله برای دلتنگ کردن را توضیح دهیم که باعث می شود عشق از دست رفته برگردد ابتدا باید کمی در مورد محرومیت ها صحبت کنیم. در روانشناسی انگیزشی 2 نوع محرومیت وجود دارد که شامل محرومیت سبک و شدید است:

محرومیت شدید

محرومیت شدید از نیازهای روانشناختی در رابطه باعث تنفر و دلزدگی افراد می شود. محرومیت شدید می تواند شامل رفتارهای مخربی باشد که باعث محروم شدن شدید افراد از نیازهای روانشناختی می شود. برای مثال رفتار های کنترل کننده، اجبار، فشار و یا نشان دادن یک تصویر ضعیف از خود که احتمال محرومیت های شدید را پیش بینی می کند.

شناخت محرومیت شدید و رفتارهایی که منجر به این محرومیت می شود به شما کمک می کند از دور شدن بیشتر شخص مورد نظرتان جلوگیری کنید. همچنین باعث می شود بتوانید انرژی و تمرکز خود را روی تاثیرات حمایتی و پتانسیلی قرار دهید که باعث تامین بیشتر نیازهای روانشناختی می شود.

محرومیت سبک

بر خلاف محرومیت شدید محرومیت سبک لزوما باعث تنفر نمی شود بلکه در کوتاه مدت منجر به افزایش عشق و انگیزه می شود. محرومیت سبک در اثر محرومی شدن از نیازهای روانشناختی به دلیل عدم دسترسی شکل می گیرد. وقتی افراد از یک منبع ( مثل شریک عاطفی) که تامین کننده نیازهای روانشناختی است محروم شوند احساس دلتنگی نسبت به آن منبع باعث تقویت انگیزه خواهد شد.

مهارت های ارتباطی که باعث تامین یا پیش بینی احتمال تامین نیازها شود می تواند محرومیت سبک را در شخص مورد نظرتان بیشتر کند. هرچقدر محرومیت سبک بیشتر شود عدم دسترسی به شما نیز باعث دلتنگی بیشتر و افزایش احتمال برگشت طرف مقابل می شود.

نکته: به یاد داشته باشید محرومیت سبک نیز اگر طولانی مدت و مداوم صورت بگیرد و به درستی کنترل نشود می تواند منجر به واکنش های جبرانی یا کاهش علاقه شود.

۴ مرحله برای دلتنگ کردن عشق از دست رفته

برای پاسخ به این پرسش که چگونه عشقم را دلتنگ کنم تا برگرده در ادامه ۴ مرحله برای دلتنگ کردن را توضیح می دهیم که باعث می شود عشق از دست رفته برگردد. با این ۴ مرحله یاد خواهید گرفت چطور از محرومیت های شدید در طرف مقابل جلوگیری کرده و در عوض روی ایجاد محرومیت سبک متمرکز شوید تا دلتنگی شخص مورد نظر افزایش یابد.

این روش ها و مراحل همه بر اساس کلان نظریه خود تعیین گری معرفی شده اند که مطالعات و پژوهش های بسیاری تاثیرات آن را در همه حوزه های مختلف زندگی اثبات کرده است.

مرحله 1: پرهیز از اشتباهات

مرحله اول در دلتنگ کردن و برگرداندن عشق پرهیز اشتباهات بعد از جدایی است. اشتباهات بعد از جدایی باعث محرومیت شدید یا پیش بینی احتمال آن می شود. همانطور که گفتیم ذهن انسان نسبت به منبعی که باعث تخریب و محرومیت از نیازهای روانشناختی شود احساس منفی ایجاد می کند. قابلیت تکاملی ذهن انسان با اینکار تلاش می کند ما را از منابع مخرب دور کند تا فرصت پیدا کردن منابع بهتر را از دست ندهیم.

پس می توان گفت اولین کاری که پس از جدایی باید انجام داد پرهیز از اشتباهات بعد از جدایی است. این اشتباهات معمولا به دلیل باورهای غلط و انباشتگی احساسات منفی صورت می گیرد و به شکل رفتار های تکانشی و واکنش های جبرانی خود را نشان می دهد. این اشتباهات در ابتدای جدایی ممکن است رخ دهد و بخصوص برای مردان شانس دلتنگ شدن شان را کاهش دهد. برای اطلاعات بیشتر نگاه کنبد به بعد از جدایی برای دلتنگ کردن مردان چه باید کرد.

اشتباه ۱- محدودیت منابع تامین

وقتی با فردی وارد رابطه عاطفی می شوید و ناگهان پیامی محبت آمیز از او دریافت می کنید، ضمیر  ناخودآگاه شروع به ترشح هورمون اکسیتاسین / Oxytocin  یا هورمون عشق می کند. این هورمون باعث ایجاد احساسی هیجان انگیز و سرشار از شوق در هر فردی می شود و وقتی به مرور دریافت احساس عشق از طریق ارتباط آنلاین در ذهنش تکرار شد وابستگی ایجاد می شود.

وابستگی تا حدودی عادی است. اما مسئله وقتی ایجاد می شود که فرد هیچ منبع دیگری برای تامین نیازهای خود نداشته باشد. در این شرایط وابستگی افراطی می دهد. وابستگی افراطی به دلیل دوری از تنها منبع تامین کننده صورت می گیرد و باعث دلتنگی شدید می شود. نتیجه این دلتنگی فشار، اضطراب و رفتار های مخرب و افراطی است.

ارتباط افراطی و مخرب می تواند تاثیر کنترل کننده داشته باشد. هیچ سمی مهلک تر از رفتارهای کنترل کننده در رابطه عاطفی وجود ندارد. رفتارهای کنترل کننده و احساس فشار ناشی از ارتباط های افراطی یک محرمیت شدید ایجاد می کند. این محرومیت می تواند منجر به کاهش علاقه و تنفر شود.

پس اگر می خواهید عشق تان را دلتنگ کنید که برگرده باید اجازه دهید فرد مورد نظرتان کمی با خود تنها باشد. در این صورت می توانید در یک موقعیت مناسب از جملات تاثیرگذاری برای آشتی استفاده کنید. در مراحل بعدی توضیح می دهیم موقعیت مناسب برای برقراری ارتباط چه موقعیتی است و چگونه می توان آن را ایجاد کرد.

اشتباه ۲ – دلجویی مداوم

دلجویی مداوم

یکی دیگر از اشتباهات پس از جدایی این است که افراد تصور می کنند دلجویی مداوم می تواند بهترین پاسخ برای این پرسش باشد که چگونه عشقم را دلتنگ کنم تا برگرده. دلجویی مداوم معمولا با انتخاب عکس های معذرت خواهی، متن برای برگرداندن عشق یا ارسال صدها پیام و اس ام اس صورت می گیرد برای اینکه اعتراف کنند اشتباه خود را پذیرفته اند.

اما عذر  خواهی بیش از حد و پذیرش همه مسئولیت اشتباهات و مشکلات فقط باعث می شود یک تصویر ضعیف از خود به نمایش بگذارید. هرگونه اشتباه، اشاره به اشتباه، پذیرش اشتباه و توجیه آن بدون تمرکز بر تامین نیازهای روانشناختی باعث می شود فرد بیشتر احساسات منفی مرتبط با آن اشتباهات را بازیابی کند ( نگاه کنید به معذرت خواهی از عشق به صورت تاثیرگذار)

اشتباه ۳ – تکدی گری احساسی

یکی دیگر از کارهایی که بعد از کات کردن نباید انجام داد تکدی گری احساسی است. تکدی گری احساسی یعنی اصرار به ادامه رابطه با خواهش و التماس. برای پاسخ به این پرسش که چگونه عشقم را دلتنگ کنم تا برگرده باید بدانیم اصرار به ادامه رابطه یکی از بزرگترین اشتباهات بعد از جدایی است. به یاد داشته باشید اگر فردی تصمیم بگیرد از شما جدا شود، التماس کردن هرگز تصمیم او را تغییر نخواهد داد. خواهش و تمنا کردن باعث می شود به نظر فردی نیازمند و ضعیف بیایید؛ رفتاری که اصلا جذابیت ندارد.

وقتی می خواهید چنین رفتاری انجام دهید به این فکر کنید که هیچ فردی دوست ندارد با یک فرد نیازمند و ضعیف در رابطه باشد. حتی اگر التماس کردن نتیجه بدهد، رابطه ی شما تبدیل به یک رابطه ی سطحی می شود.

اشتباه ۴ – باج دادن در رابطه

باج دادن

یکی دیگر از اشتباهات رایج باج دادن در رابطه است. بعضی افراد برای حفظ رابطه خود حاظر می شوند به طرف مقابل خود باج دهند و هر انتظاری را برای او برآورده کنند. در این شرایط فرد تلاش می کند عشق خود را ثابت کرده و از جدایی جلوگیری کند. هرچند تایید و رضایت طرف مقابل باعث احساس دوست داشته شده می شود اما خیلی سطحی. حفظ کردن یا تلاش برای حفظ رابطه از طریق باج دادن پیامدهای زیر را به دنبال خواهد داشت:

ایجاد رابطه سطحی

رابطه سطحی وقتی شکل می گیرد که بی چون و چرا هر چیزی که از طرف مقابل خود می شنوید را می پذیرید و ارزش های خود را زیر پا می گذارید. در بسیاری موارد، اگر به باج دادن تن دهید در بهترین حالت عشق سابق شما فقط به این خاطر به رابطه باز می گردد که نیازهای بیرونی و جنسی خود را برطرف کند اما هرگز به شما متعهد نخواهد شد. باج دادن حتی می تواند یک رابطه عمیق را به یک رابطه سطحی تبدیل کند.

از سوی دیگر وقتی فرد برای حفظ رابطه خود باج می دهد یعنی او نیز از طریق حفظ رابطه و جلب تایید و توجه طرف مقابل به دنبال اثبات خود است ( چه به خود، چه به دیگران چه به شخص مورد نظر). بخصوص اگر آن رابطه یک رابطه افتخار آمیز برای او باشد.

وقتی فرد با اطاعت از انتظارات و باج دادن تلاش کند رابطه خود را حفظ کند یعنی استقلال، خودمختاری و ارزش های خود را نادیده گرفته است. در نتیجه فرد احساس می کند تحت کنترل یا اسارت یک رابطه قرار گرفته است در حالی که عشق واقعی ترکیبی از توجه، محبت، خودمختاری و توانمندی است.

به یاد داشته باشید کیفیت رابطه عاطفی پویا است و می تواند تغییر کند. همانطور که رابطه عمیق می تواند سطحی شود رابطه سطحی نیز می تواند عمیق شود.

وسواس در ارتباط

باج دادن فردی برای اینکه بتواند به هر قیمتی عشق خود را بازگرداند و خود را ثابت کند نشان دهنده وسواس است. رابطه ای که با وسواس دنبال شود باعث می شود فرد خسته و کلافه شود، نوسان خلقی داشته باشد و نتواند به خوبی شرایط را ارزیابی کند.

وقتی وسواس شکل بگیرد عملکرد، کیفیت و تسلط فرد به رابطه کم خواهد شد و یک تصویر تحت کنترل، غیر مستقل و ضعیف از خود به نمایش خواهد گذاشت. در نتیجه احتمال موفقیت وی در دلتنگی عشق و برگرداندن وی کاهش پیدا خواهد کرد.

سرخوردگی و انتقام

این افراد در نهایت اگر موفق نشوند با احساس سرخوردگی و ناامیدی عمیقی مواجه می شوند که با حس بی ارزش بودن همراه است. در نتیجه ممکن است برای حفظ غرور خود به دنبال انتقام  بروند. در بعضی موارد افراد تلاش می کنند عشق خود را برگردانند فقط برای اینکه خود رابطه را تمام کنند و از این طریق از غرور خود محافظت کنند.

هرچند در بسیاری موارد نوسانات خلقی ناشی از رابطه سطحی باعث می شود فرد مدام تصمیمات خود را تغییر دهد. برای مثال امروز تصمیم می گیرد انتقام بگیرد، فردا تصمیم می گیرد او را ببخشد و هر کاری برای اثبات عشقش انجام دهد و سپس روز بعد تصمیم می گیرد انتقام بگیرد.

اشتباه ۵ – سوگیری شناختی

پس از اینکه یک رابطه عاشقانه تمام می شود محرومیت سبک به دلیل عدم دسترسی به منبع تامین کننده باعث فشار و آسیب پذیری می شود. وقتی افراد از وضعیت هیجانی و آسیب پذیر خود آگاه نباشند ممکن است دچار سوگیری شوند. سوگیری باعث می شود واقعیت را آنطور که دوست دارند ببینند و تفسیر کنند. سوگیری در واقع یک واکنش شناختی به محرومیت ها است که منجر به تقویت امید می شود اما به صورت غیر واقعی.

در این شرایط فرد نسبت به هر نشانه ای که می تواند جبران کننده محرومیت باشد حساس می شود زیرا می تواند امید به برگرداندن منبع تامین نیازهای روانشناختی را افزایش دهد. سوگیری باعث می شود از هر چیزی که بیانگر حفظ ارتباط باشد و عشق طرف مقابل باشد استقبال شود. در ادامه به دو مثال رایج اشاره می کنیم:

پذیرش بهانه ها

ممکن است باعث شود هر بهانه ای برای فاصله گرفتن ها مورد پذیرش قرار می گیرد. این در حالی  است که چنین بهانه هایی ممکن است فقط با هدف سو استفاده یا دستیابی به یک عامل بیرونی مثل منفعت مالی یا جنسی بیان شود. در نتیجه فرد وقتی به منفعت فردی خود را بدست آورد مجدد ناپدید شود.

نشانه های امیدوارکننده

وقتی افراد در شرایط آسیب پذیر و محرومیت سبک قرار داشته باشند ممکن است با کوچکترین نشانه های تحریک و امیدوار شوند. برای مثال پس از جدایی یک استوری کوچک می تواند باعث شود فرد تصور کند آن استوری برای او گذاشته شده است. اما در واقعیت ممکن است اینطور نباشد.

اشتباه ۶ – رفتار کنترل کننده

رفتار کنترل کننده

یکی دیگر از رفتارهای اشتباه پس از جدایی رفتار کنترل کننده است. پیام دادن های بیش از حد، محبت کردن بیش از حد، تهدید کردن و استفاده از اهرم فشار همه می توانند باعث شوند فرد تحت فشار قرار بگیرد و احساس کنترل شدن کند. به یاد داشته باشید رابطه عاشقانه واقعی وقتی صورت می گیرد که دوست داشته شدن و خودمختاری در کنار یکدیگر وجود داشته باشد.

هرچقدر بیشتر با تهدید کردن، التماس کردن یا حتی محبت کردن بیش از حد طرف مقابل را تحت فشار قرار دهید وی بیشتر از شما فاصله خواهد گرفت زیرا بیشتر احساس می کند به استقلال او احترام نمی گذارید. این فشارها باعث محرومیت شدید از نیازهای روانشناختی و در نتیجه تنفر و دلزدگی می شود. در نتیجه گاهی ممکن است منجر به بلاک شدن فرد شوند.

همانطور که در مقالات قبلی گفتم عشق ترکیبی است از تامین نیازهای روانشناختی سه گانه. پس مهم نیست شما چقدر عاشق او باشید مهم این است که او چقدر احتمال تامین نیازهای روانشناختی خود را از طرف شما پیش بینی کند یا چقدر این نیازها توسط شما تامین شود.

وقتی شما در حرف نشان دهید و تاکید کنید و اصرار کنید که می توانید عاشق باشید و نیازهای روانشناختی او را تامین کنید اما در عمل باعث محرومیت وی از آن ها باشید چگونه انتظار دارید وی احساس عشق را تجربه کند. احساس عشق در عمل بدست میاید نه در حرف.

اشتباه ۷ – رفتار دلسوزانه

همدلی، دلسوزی و آسیب پذیر بودن اگر افراطی نباشد می تواند باعث تقویت احساس عشق عمیق شود اما به شرط آنکه عشق عمیقی وجود داشته باشد که تقویت شود. رفتار دلسوزانه باعث عاشق شدن افراد نمی شود فقط می تواند تقویت کننده آن باشد. وقتی یک رابطه به دلیل انباشتگی احساسات منفی و مخرب به جدایی منجر می شود دیگر عشق عمیقی وجود ندارد که تعامل دلسوزانه بتواند آن را تقویت کند.

در این شرایط تعامل دلسوزانه اگر هم بتواند رابطه را نجات دهد باعث یک رابطه سطحی می شود. زیرا طرف مقابل از روی احساس گناه به رابطه بازگشته است نه عشق واقعی. در نتیجه این بازگشت یک بازگشت مصنوعی است و خیلی زود مجدد به جدایی منجر می شود.

رفتار دلسوزانه در شرایط پس از جدایی باعث می شود یک تصویر ضعیف، منزوی، خسته و ناامید از خود نشان دهید. به یاد داشته باشید هیچ فردی نمی خواهد با یک شخص غمگین زندگی کند. اگر می خواهید در شروع دوباره رابطه تمام شده خود پیروز شوید باید بدانید غمگین بودن و ایجاد احساس گناه و تعامل دلسوزانه هرگز راهکار مناسبی برای شما نیست.

انواع رفتار های دلسوزانه

در ادامه رفتارهای دلسوزانه که باید از آن پرهیز شود را معرفی می کنیم:

  •  اگر  در شبکات اجتماعی پیام ها و عکس های غمگین می گذارید.
  • اگر از جملات و متن برای برگرداندن عشق استفاده می کنید.
  • اگر امید دارید عشق سابق تان آن ها را ببیند و به سمت شما بازگردد
  • اگر مثل بعضی افراد از این هم فراتر رفته اید و عکس تیغی در کنار دستان خود گذاشته اید
  • اگر هرگاه با عشق از دست رفته ی خود تماس می گیرید، به او می گویید چقدر دلتان برایش تنگ شده است و بدون او احساس دلتنگی می کنید
  • اگر فکر می کنید با ایجاد احساس دلسوزی می توانید عشق سابق خود را بازگردانید
  • اگر تمایل به برقرار کردن تعامل دلسوزانه به دلیل ترس از جدایی و تنها شدن است.

اشتباه ۸ – ترس از نفر سوم

ایجاد یک رابطه عاطفی بخصوص در زمان کوتاه پس از جدایی می تواند نشانه یک واکنش جبرانی باشد. واکنش جبرانی وقتی ایجاد می شود که فرد تحت تاثیر محرومیت از نیازهای روانشناختی قرار گرفتن است و برای جبران آن به سمت لذت های مقطعی جذب می شود.

برای مثال اثبات غرور و ارزشمندی خود یا دنبال کردن لذت های جنسی و یا منفعت های مادی می تواند از جمله واکنش های جبرانی باشند. این روابط معمولا دوام زیادی ندارند و خیلی زود انگیزه مرتبط با آن فروکش می کند یا منجر به کلافگی و خستگی فرد می شوند.

به صورت طبیعی وقتی فردی در یک رابطه عاطفی قرار داشته باشد نمی تواند در کوتاه مدت وارد یک رابطه جدید عمیق شود مگر اینکه زمان کافی از آن گذشته باشد. در نتیجه اگر فرد وارد یک رابطه جدید شود یا آن رابطه سطحی است یا مصنوعی.

واکنش به ترس از نفر سوم

همیشه تلاش کنید آن ابعادی از واقعیت که خارج از کنترل شما هستند را بپذیرید تا بتوانید تمرکز خود را روی آنچه در کنترل و تسلط شما هست حفظ کنید. اگر طرف مقابل شما با فرد دیگری در رابطه است این واقعیت خارج از کنترل شماست و فکر کردن مداوم به آن سودی نخواهد داشت. در عوض سعی کنید روی تصمیم کنونی و وضعیت الان خود متمرکز شوید:

آیا با وجود ارتباط طرف مقابل با شخصی دیگر همچنان ارزش دارد برای او تلاش کنید؟ یا ترجیح می دهید از این رابطه عبور کنید و به دنبال سرنوشت دیگری باشید؟ پاسخ هر کدام که باشد مهم این است که توجه خود را متمرکز بر رفتار و اقدامات صحیح کنید و جلوی نشخوار ذهنی خود را بگیرید.

البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که بسیاری وقت ها ترس از نفر سوم ریشه در یک شک غیر واقعی دارد. (نگاه کنید به شک به همسر).

مرحله دوم: واکنش صحیح به اشتباهات گذشته

اگر در مورد بازگرداندن بازگشت به رابطه پس از جدایی خود مصمم هستید باید بدانید  التماس کردن، باج دادن، یادآوری و اصرارهای غیر ضروری به ادامه رابطه، کنترل کردن یا تهدید کردن، ایجاد احساس دلسوزی، ترس و وحشت و خراب کردن رابطه عشق تان جزء مهارت های شما برای ترمیم رابطه شکست خوردتان نیست.

قبلا این اشتباهات را مرتکب شدید خودتان را سرزنش نکنید. اشتباهات در زندگی کاملا طبیعی هستند اما مهم این است که از این اشتباهات درس بگیریم. برای اینکه بتوانید از این اشتباهات درس گرفته و پرهیز کنید باید وارد فاز دوم در برگرداندن عشق شوید یعنی تمرکز روی خود.

همانطور که در کتاب بازگشت به عشق و ازدواج توضیح داده ام اگر قصد داری عشق خود را دلتنگ کنید تا برگردد ابتدا باید شخصیت قوی بسازید زیرا تقویت روحیه می تواند شما را قوی تر کند. وقتی قدرت درونی شما افزایش یابد محرومیت ها و فشارهای زندگی نمی توانند باعث شوند دچار رفتارهای تکانشی و تند و اشتباه شوید. در نتیجه اشتباهات شما در موقعیت های بحرانی مثل جدایی کاهش پیدا خواهد کرد.

همزمان با قوی کردن خود می توانید روی مراحل برگرداندن عشق نیز متمرکز شوید.

مرحله سوم: استراتژی های بازگشت به رابطه

استراتژی های بازگشت به رابطه

مرحله بعد پس از شناخت اشتباهات و قوی کردن خود یادگیری استراتژی های بازگشت به رابطه است. برای پاسخ به این پرسش که چگونه عشمم را دلتنگ کنم تا برگرده نیاز است استراتژی های بازگشت به رابطه را بشناسید. استراتژی های بازگشت به رابطه به 4 مورد تقسیم می شوند:

استراتژی مستقیم

در استراتژی مستقیم فرد به صورت مستقیم برای ارتباط با طرف مقابل اقدام خواهد کرد. اما بجای ارسال پیام های ضعیف و غیر حرفه ای یک سبک ارتباطی حرفه ای را دنبال می کند. در این سبک ارتباطی فرد یک تصویر قوی، زیرک، با اعتماد به نفس و مطمئن از خود نشان می دهد و همزمان برای حفظ رابطه و عشق خود نیز تلاش می کند.

در این پادکست من –  شاهین زند – توضیح داده ام چگونه با یک تکنیک ساده می شود در لحظه ای که قرار است رابطه تمام شود، از جدایی جلوگیری کرد:

استراتژی ارتباط یگانه

قبلا گفتیم نیاز به خودمختاری یکی از نیازهای مهم روانشناختی است. اما چگونه می شود همزمان هم نیاز به عشق و مرتبط بودن و همز نیاز به خودمختاری را در فردی که نمی خواد در ارتباط باشد تامین کرد؟ چگونه می شود هم به استقلال طرف مقابل احترام گذاشت و هم عشق و علاقه خود را به او نشان داد وقتی نمی خواهد در ارتباط باشد؟

استراتژی ارتباط یگانه استراتژی است که به شما کمک می کند همزمان هم نیاز به مرتبط شدن و هم نیاز به خودمختاری و حتی نیاز به توانمندی را در طرف مقابل به صورت همزمان تامین کنید. همچنین باعث می شود یک تصویر پتانسیلی قوی از خود نشان دهید.

استراتژی تدریجی

استراتژی تدریجی یک استراتژی متفاوت است که می توان آن را استراتژی غیر مستقیم نیز نامید. در استراتژی تدریجی رابطه به صورت تدریجی شکل می گیرد. ارتباط تدریجی این فرصت را مهیا می کند تا فرد بتواند یک تصویر متفاوت از خود نشان دهد. نشان دادن تصویر متفاوت از طریق اثرگذاری پتانسیلی صورت می گیرد. اثرگذاری پتانسیلی باعث جذابتی و نفوذ بیشتر افراد می شود به صورت غیر مستقیم و با تاثیر بر ناخودآگاه ( برای اطلاعات بیشتر نگاه کنید به چگونه یک نفر را از راه دور عاشق خود کنیم: تاثیرگذاری غیرمستقیم 💪).

استراتژی ارتباط پنهان

استراتژی بعدی که می تواند رابطه عاطفی را بهبود دهد استراتژی ارتباط پنهان است. در این استراتژی شما بدون آنکه نیازی به ارتباط برقرار کردن با طرف مقابل داشته باشید روی وی تاثیرخواهید گذاشت. استراتژی ارتباط پنهان باعث می شود طرف مقابل خود برای ارتباط با شما پیش قدم شود بدون اینکه متوجه شود تلاشی از سوی شما صورت گرفت است ( برای اطلاعات بیشتر نگاه کنید به چگونه مردان را دلتنگ و دیوانه کنیم تا پیام بدهند).

این استراتژی برای افراد که بلاک شده اند می تواند بسیار مناسب باشد.

استراتژی ترکیبی

بهترین استراتژی برای اینکه عشق به رابطه برگردد این است که افراد به صورت ترکیبی از استراتژی ها استفاده کنند. در کتاب بازگشت به عشق و ازدواج این استراتژی ها توضیح داده شده اند. شما می تواند به صورت ترکیبی از این استراتژی ها متناسب با موقعیت و رابطه خود استفاده کنید.

مرحله چهارم – پیشگیری یا عبور از جدایی

پیشگیری یا عبور از جدایی

در مرحله آخر شما در یکی از دو این دو موقعیت قرار خواهید گرفت: شروع مجدد ارتباط پس از جدایی یا ادامه قطع ارتباط. اگر ارتباط شما بهبود یافته است اکنون باید بدانید چطور رابطه خود را تقویت کرده و از جدایی مجدد پیشگیری کنید. اما اگر رابطه شما بهبود پیدا نکرده است باید مجدد وارد وضعیت انتخاب شوید.

همانطور که در کتاب بازگشت به عشق و ازدواج گفته ام بستگی به شرایط رابطه در زمان بندی های خاص احتمالا با بهبود رابطه خود مواجه می شوید. در غیر اینصورت در آن موقعیت باید مجدد انتخاب کنید که آیا حفظ رابطه ارزشش را دارد یا می خواهید از آن عبور کنید ( نگاه کنید به تست مدت زمان دلتنگ شدن مردان بعد از جدایی)

فرق نمی کند چه تصمیم شما ادامه تلاش برای عشق تان باشد که برگردد و چه عبور از رابطه قبلی در هر صورت باید با مهارت های عبور از بحران و رها کردن رابطه قبلی آشنا شوید. حتی اگر رابطه شما بهبود پیدا کند همچنان لازم است در مورد عبور از جدایی اطلاعات خود را افزایش دهید.

دانستن مراحل عبور از جدایی به شما کمک می کند به خودآگاهی و اعتماد به نفس بیشتری برسید. به عبارت دیگر یادگیری اینکه چگونه باید بحران عبور از جدایی را مدیریت کرد می تواند به قوی شدن شخصیت شما کمک کند. وقتی خود را بهتر بشناسید و بدانید برای هر احتمالی آماده هستید قدرت و انرژی بیشتری خواهید داشت و تصویر نیرومند تری در روابط از خود نشان می دهید.

ارتباط با نوین بینش

با یادگیری استراتژی های شاهین زند می آموزیم چگونه بر اساس نظریه های علمی معتبر و با استفاده از زبان و نشانه ها احساسات و انگیزه های افراد را در جهت عشق و صمیمیت بیشتر هدایت کنیم حتی اگر با آنها در ارتباط مستقیم نباشیم.

در صورت تمایل می توانید پس از معرفی خود؛ سن، شغل و تحصیلات (اختیاری) مشکل خود را به صورت خلاصه (با خط فارسی) توضیح دهید. به دلیل درخواست های بسیار ممکن است در پاسخ به پیام شما تاخیر صورت بگیرد ولی قطعا پاسخ شما ارسال خواهد شد.

همچنین می توانید کلیپ های آموزشی شاهین زند در مورد روانشناسی عشق و بازگشت به رابطه را در پیج اینستاگرام شاهین زند مشاهده کنید: shahinzand18@

برای اطلاع از آخرین مطالب سایت نوین بینش در کانال تلگرام ما عضو شوید: عضویت در کانال تلگرام نوین بینش.

تماس فقط از طریق تلگرام و واتس آپ

۰۹۳۰۶۱۳۵۰۰۸

نوشته ی شاهین زند 

بیشتر بخوانید

نسخه رایگان کتاب بازگشت به عشق و ازدواج

تست احتمال بازگشت به رابطه 

دلتنگ کردن به صورت غیر مستقیم در بازگشت عشق

رفتار غیر مستقیم پسر عاشق

آموزش مطالعه محور

آشنایی با تیم نوین بینش

چرا می توان به نوین بینش اعتماد کرد