چگونه دیگران را عاشق خود کنیم ( بر اساس روانشناسی عشق)
در این مطلب می خواهیم در مورد این موضوع صحبت کنیم که چگونه دیگران را عاشق خود کنیم ( بر اساس روانشناسی عشق). عشق یک احساس پیچیده است که از نظر روانشناسی از ترکیب نیازهای روانشناختی شکل می گیرد. به عبارت دیگر عشق حقیقی را میتوان به عنوان ترکیبی از انباشتگی احساسات مثبت در تامین نیازهای روانشناختی در نظر گرفت. تامین نیازهای روانشناختی می تواند باعث انباشتگی احساس مثبت و در نتیجه عمیق تر شدن عشق و علاقه شود.
هرچقدر نیازهای روانشناختی بیشتر تامین شود عشق و علاقه افزایش میابد و همزمان ضمیر ناخوداگاه بیشتر برنامه ریزی می شود که یک گزینه مناسب و جذاب پیدا کرده است.
نکته بعد این است که روابط عاطفی اگر بیرون از دایره ی ازدواج شکل بگیرند آسیب های جدی را به همراه خواهند داشت. پس اگر هدف شما از آشنایی و عاشق کردن فرد مورد نظرتان چیزی به جز ازدواج است لطفا از مطالعه ادامه این مقاله پرهیز کنید.
لازم به ذکر است این مقاله بر اساس رفتار شناختی، هیپنوتیزم ، ضمیر ناخودآگاه، روانشناسی معکوس، نظریه خودتعیین گری و زبان بدن نوشته شده است.
در ادامه چندین روش بر اساس اصول روانشناسی عشق معرفی می کنیم که می تواند در عاشق کردن دیگران موثر واقع شود.
برآورده کردن نیازها
برآورده کردن نیازهای فرد مورد علاقه یکی از راههای مؤثر در عاشق کردن دیگران بر اساس روانشناسی عشق است. نیازهای روانشناختی افراد شامل نیاز به خودمختاری، نیاز به مرتبط شدن ( عشق و صمیمت) و نیاز به توانمندی است ( برای اطلاعات بیشتر نگاه کنید به نیازهای روانشناختی بنیادین در انسان بر اساس نظریه خودتعیین گری).
این نیازها به یکدیگر متصل هستند. یعنی هرچقدر نیاز به خودمختاری و توانمندی بیشتر تامین شود روابط افراد نیز بهتر خواهد شد و نیاز به مرتبط شدن بیشتر تامین می شود همانطور که تامین نیاز به مرتبط شدن و همکاری بهتر با دیگران باعث توانمندی و خودمختاری بیشتری می شود. به همین دلیل تامین نیازهای روانی از مهمترین نشانه های عاشق بودن نیز است.
در ادامه توضیح می دهیم چطور می توانید نیازهای روانشناختی دیگران را تامین کنید:
شناخت شخصیت
هر فردی با توجه به گذشته اش ویژگی های شخصیتی دارد که در تعیین ارزش ها و علایق وی موثر است. تشخیص این ویژگی ها به شما کمک می کند متوجه شدید به چه صورت می توانید از تامین همیشگی نیازهای روانشناختی دیگران حمایت کنید. از سوی دیگر شناخت این ویژگی ها به شما کمک می کند تصویری از خود نشان دهید که پتانسیل تامین نیازهای روانشناختی را نمایان می کند. در نتیجه این تصویر جذابیت شما برای دیگران افزایش خواهد یافت.
برای مثال افرادی که امنیت و آرامش جز ویژگی های شخصیتی آن ها است در یک محیط امن و ایمن بهتر می توانند خودشان باشند ( تامین نیاز به خودمختاری) یا احساس صمیمیت و دوست داشتنی بودن کنند ( تامین نیاز به مرتبط شدن).
از سوی دیگر افرادی که قاطعیت از ویژگی های شخصیتی آن ها است بیشتر به افرادی علاقه مند می شوند که مطیع و هماهنگ با آن ها رفتار کنند یا به این ویزگی آن ها احترام بگذارند زیرا بیشتر می توانند به این افراد اعتماد کنند. همچنین افرادی که ویژگی قاطعیت آن ها بالا است به افرادی جذب می شوند که در ارتباط شان با دیگران نفوذ، تاثیرگذاری و قاطعیت داشته باشند به صورتی که دیگران به آن ها احترام بگذارند.
برای مثال اگر نشان دهید اعضای خانواده شما برای شما احترام قائل هستند فردی با چنین ویژگی را بیشتر می توانید به خود جذب کنید( برای اطلاعات بیشتر نگاه کنید به ترفند های غیر مستقیم روانشناسی برای جذب دیگران).
نکته: البته اطاعت به معنای باج دادن نیست بلکه اطاعت از افراد قاطع یعنی اطاعت از خواسته هایی که می تواند جنبه های مثبت برای رشد فردی داشته باشد. دستور دادن و مجبور کردن دیگران به کارهای غیر اخلاقی قاطعیت نیست زیرا ریشه در انگیزه های ناکارآمد برای جبران کمبود ها دارد.
توجه به جزئیات
برای تامین نیاز به مرتبط شدن یا عشق و صمیمیت لزوما نیاز نیست همیشه ابراز علاقه کنید. گاهی اوقات روش های غیر مستقیم تر بیشتر میتوانند تامین کننده این نیاز باشند. برای مثال توجه به جزئیات می تواند نشان دهنده اهمیت و ارزشی باشد که شما برای دیگران قائل هستید. در نتیجه توجه به جزئیات در ارتباط با شخص مورد نظر می تواند حس تعلق و صمیمیت ایجاد کند. بخصوص افرادی که در گذشته با کمبود توجه و محبت رو به رو بوده اند بیشتر تحت تاثیر توجه قرار خواهند گرفت.
هرچقدر بیشتر به او، تغییرات او و خواسته های او توجه کنید بیشتر احساس دوست داشتنی بودن را به وی منتقل کرده اید. با اینکار همزمان به استقلال او نیز احترام گذاشته اید. در این صورت نیاز به خودمختاری و مرتبط شدن باهم تامین می شود.
تفریح و سرگرمی
یکی از قوی ترین فضاهایی که افراد در آن می توانند نیازهای روانشناختی دیگران را تامین کنند تفریح و سرگرمی است. تفریح معمولا با خودمختاری همراه است زیرا در فضای تفریحی افراد می توانند هرطور که دوست دارند باشند. از سوی دیگر افراد در فضای تفریحی می توانند صمیمیت و دوستی و تعامل داشته باشند که تامین کننده نیاز به مرتبط شدن است. حال اگر تفریح و سرگرمی با بازی کردن همراه باشد یعنی در آن چالش نیز وجود دارد. در این صورت نیاز به توانمندی نیز تامین می شود. با تامین هر سه نیاز روانشناختی احساسات هیجان انگیز بیشتری فعال می شود.
هرچقدر بیشتر دیگران در کنار شما احساسات و هیجانات عمیق را تجربه کنند بیشتر بین شما و آن احساسات در ضمیر ناخودآگاه پیوستگی ایجاد می شود. نتیجه آن این است که شما به عنوان فردی با پتانسیل تامین بالا تشخیص داده می شوید.
احترام به استقلال
یکی دیگر از عوامل مهم که در تامین نیازهای روانشناختی دیگران اهمیت دارد احترام به استقلال است. احترام به استقلال ارتباط مستقیم دارد با نیازه به خودمختاری که از بین سه نیازروانشناختی اساسی مهمترین آن ها است. احترام به استقلال دیگران یعنی به مرزها و حریم شخصیت او احترام بگذارید. تلاش برای برآورده کردن نیازهای روانشناختی نباید منجر به نقض حریم خصوصی وی شود. احترام به استقلال بخصوص برای افرادی که استقلال و آزادی کافی در گذشته نداشتند می تواند جذاب تر باشد.
همچنین باید به یاد داشته باشید رفتارهای کنترل کننده و تحمیل کننده بزرگترین سم در رابطه عاطفی هستند زیرا باعث محرومیت فرد از تامین نیاز به خودمختاری می شوند. محرومیت از نیازهای روانشناختی بخصوص نیاز به خودمختاری باعث تنش، اضطراب و انباشتگی احساسات منفی می شود. انباشتگی احساسات منفی باعث می شود یک رابطه عاطفی یا از بین برود یا به یک رابطه سطحی و پر از تنش تبدیل شود.
احترام به استقلال یکی از نشانه های عاشق شدن نیز است. زیرا هرچقدر فردی بیشتر عاشق باشد بیشتر به استقلال معشوق خود احترام می گذارد.
ویژگی های مشترک
هر فردی با توجه به خصوصیات شخصیتی که دارد از ویژگی های خاصی برای تامین نیازهای روانشناختی استفاده می کند. در واقع می توان گفت ویژگی های شخصیتی ابزارهایی هستند برای تامین نیازهای روانشناختی.
برای مثال کنجکاوی، اکتشاف، یادگیری، علاقه، تعامل، حمایت، خلاقیت، ماجراجویی، انعطاف پذیری، مدیریت، نظم و غیره هر یک ابزاری برای تامین سه نیاز روانشناختی اساسی هستند. با شناخت ویژگی های شخصیتی و ارزش های دیگران بهتر می توانید از آن ها برای ایجاد فضای تامین کننده در ارتباط با دیگران استفاده کنید.
برنامه ریزی ضمیر ناخودآگاه
یکی دیگر از روش هایی که توضیح می دهد چگونه دیگران را عاشق خود کنیم ( بر اساس روانشناسی عشق) برنامه ریزی ضمیر ناخودآگاه است. البته اصطلاح دقیق و علمی آن زمینه سازی ضمیر ناخودآگاه است اما اصطلاح عامیانه تر آن برنامه ریزی ضمیر ناخودآگاه است.
همانطور که در کتاب مدار جذب و ازدواج گفته ام ضمیر ناخودآگاه، بخشی از ذهن ماست که در بخش زیرین ذهن خودآگاه قرار گرفته و پشت صحنه عمل میکند. ضمیر ناخودآگاه تأثیر زیادی در کنترل تجربیات زندگی ما دارد. هر چیزی که باعث احساس خوشایند یا ناخوشایند شود در ناخودآگاه برنامه ریزی یا ذخیره می شود. در نتیجه مواجه شما با آن چیز می تواند باعث فعال شدن احساسات خوشانیند یا ناخوشایند شود. به این فرایند شراطی سازی ارزیابی نیز گفته می شود.
باورها، تصورات، ارتباطات، اشخاص و هر چیزی که بتواند باعث احساسات مثبت یا منفی شود در ناخودآگاه به عنوان عوامل مثبت و منفی ذخیره شده اند. پس هرچقدر بیشتر بتوانید نیازهای روانشناختی دیگران را تامین کنید و احساسات مثبت ایجاد کنید بیشتر در ناخوداگاه دیگران به عنوان یک فرصت یا منبع که پتانسیل تامین نیازهای روانشناختی را دارد تشخیص داده می شوید.
انتقال پیوندها در ناخودآگاه
یکی دیگر از کاربرد های آشنایی با ضمیر ناخودآگاه، شناخت پیوندهای مثبت و منفی در طرف مقابل است. این پیوندها یا عوامل می توانند محرک ها و حساسیت های افراد را شکل دهند. توجه به دیگران و واکنش های آن ها در موقعیت های مختلف می تواند شما را با این محرک ها و حساسیت ها آشنا کند.
سپس از این پیوندها می توانید به نفع خود برای علاقه مند کردن بیشتر طرف مقابل استفاده کنید. زیرا همانطور که گفتیم هرچیزی که نسبت به آن احساس مثبت وجود داشته باشد می تواند این احساس مثبت را به هر چیز دیگر درکنار خود منتقل کند. پس هرچقدر بیشتر خود را مرتبط کنید به پیوندهای مثبت یا عوامل مثبت، بیشتر می توانید آن احساسات مثبت را به خود منتقل کنید.
برای مثال اگر شخص مورد نظر از فرد خاصی خوشش میاید سعی کنید شما نیز خود را به آن فرد علاقه مند نشان دهید. تلاش کنید بیشتر در کنار او دیده شوید یا بیشتر با آن فرد ارتباط برقرار کنید. نزدیکی و پیوند شما در کنار یکدیگر باعث انتقال احساس مثبت از آن فرد به شما می شود. هرچقدر احساسات مثبت بیشتری را نسبت به خود ایجاد کنید افراد بیشتر دوست دارند نیازهای روانشناختی خود را از طریق شما تامین کنند. به عبارت دیگر نشان می دهید پتانسیل تامین نیازهای روانشناختی را بیشتر دارید.
جذابیت بیشتر یعنی فرصت بیشتر برای ایجاد رابطه عاشقانه در حالی که عشق و علاقه نیز باعث افزایش جذابیت می شود.
جذابیت بیشتر ( از طریق تصویر های مثبت) + علاقه بیشتر ( از طریق ارتباط مثبت) = عشق و علاقه عمیق تر
سخن آخر
همانطور که در مقاله قبلی خود توضیح دادم عشق و نفرت در کنار هر احساس دیگری مانند استرس، عصبانیت و یا هیجانات در انسان کاملا قابل کنترل است. حتی اگر در یک ارتباط از راه دور هستید و می خواهید یک نفر را از راه دور عاشق خود کنید می توانید از سیگنال های پتانسیلی برای افزایش جذابیت خود نزدیک کردن وی به خود استفاده کنید.
من در این مطلب به اصول کلی اشاره کردم که به شما در عاشق کردن دیگران کمک می کند. اما باید بدانید مهارت ها و تکنیک های فراوانی وجود دارد که به شما در به کارگیری این اصول برای تامین نیازهای روانشناختی یا نشان دادن پتانسیل تامین کمک خواهد کرد.
شاهین زند – محقق و پژوهشگر.
سایت نوین بینش یک سایت پیچیده و یا دائره المعارف خسته کننده نیست بلکه مرجعی است که به شما کمک می کند هر گونه اطلاعاتی را به صورت خلاصه، مختصر و مفید بدست آورید. نوین بینش بزرگترین مرجع در مورد روانشناسی عشق در بین سایت های فارسی زبان می باشد. برای اطمینان بیشتر از این موضوع به بخش روانشناسی عشق مراجعه کنید. با تهیه کتاب مدار جذب و ازدواج نوشته شاهین زند می توانید هر فردی را به خود جذب کنید و حتی رابطه خود را به ازدواج برسانید یا هزینه پرداختی خود را پس بگیرید. عضویت در صفحه اینستاگرام شاهین زند. عضویت در کانال تلگرام نوین بینش
در کانال تلگرام ما عضو شوید: عضویت در کانال تلگرام نوین بینش
آیا می خواهید بیشتر بدانید؟
چگونه دیگران را دلتنگ خود کنیم
۲۰ روش قطعی برای عاشق کردن دیگران
نشانه های عشق واقعی پسران از راه دور