چگونه دیگران را عاشق خود کنیم ( بر اساس روانشناسی عشق)
یکی از پرسش های رایج این است که چگونه دیگران را عاشق خود کنیم ( بر اساس روانشناسی عشق). در این مطلب میخواهیم در مورد این موضوع صحبت کنیم.
روابط عاطفی اگر بیرون از دایره ی ازدواج شکل بگیرند آسیب های جدی را به همراه خواهند داشت. پس اگر هدف شما از آشنایی و عاشق کردن فرد مورد نظرتان چیزی به جز ازدواج است لطفا از مطالعه ادامه این مقاله پرهیز کنید.
لازم به ذکر است این مقاله بر اساس رفتار شناختی، هیپنوتیزم ، ضمیر ناخودآگاه، روانشناسی معکوس، نظریه خودتعیین گری و زبان بدن نوشته شده است.
عاشق کردن در روانشناسی عشق
بر اساس روانشناسی عشق، عشق حقیقی وقتی ایجاد می شود که احساسات اینترینسیک یا درونمند باشند. به عبارت دگیر عشق حقیقی، احساسی است که نه برای رسیدن به یک نتیجه خاص دنبال شود بلکه به دلیل احساس مثبت و رضایت بخش خود فعالیت ارتباطی تجربه شود.
البته که عشق حقیقی تاثیرات و نتایج مثبت بسیاری در زندگی خواهد داشت اما هدف یا تمرکز فرد رسیدن به هیچ یک از این فواید نیست بلکه تمرکز اصلی جریان هیجان انگیزه خود فعالیت ارتباطی است.
پس اگر می خواهیم دیگران را عاشق خود کنیم باید بدانیم چطور این احساس عشق حقیقی و عمیق را در آن ها ایجاد کنیم و اجازه ندهیم رابطه با ما به یک رابطه سطحی تبدیل شود.
رابطه سطحی رابطه ای است که فرد از آن برای رسیدن به اهداف، خواسته ها یا منافع بیرونی ( بیرون از جریان رابطه عاطفی) استفاده می کند.
برآورده کردن نیازهای روانشناختی
برای اینکه عشق را به یک احساس اینترینسیک و درونمند تبدیل کنیم باید نیازهای روانشناختی را بشناسیم. تامین نیازهای روانشناختی در دیگران باعث فعال شدن انرژی اینتریسیک می شود.
مهمترین نیاز روانشناختی، نیاز به خودمختاری است که احساس علاقه، سرزندگی و انرژی را ایجاد میکند. نیاز بعدی نیاز به مرتبط شدن است که احساس دوست داشته شدن، نزدیکی و صمیمیت را ایجاد می کند. نیاز سوم نیاز به توانمندی است که احساس قدرت، شایستگی، موفقیت و افتخار درونی را ایجاد می کند.
از بین سه نیاز روانشناختی مهمترین نیاز، نیاز به خودمختاری است زیرا تا زمانی که نیاز به خودمختاری تامین شود نیاز به مرتبط شدن عمیق تر و نیاز به توانمندی با کیفیت تر خواهد شد. همزمان نیاز به توانمندی و مرتبط شدن نیز باعث حفظ بیشتر خودمختاری و احساس علاقه و سرزندگی خواهد شد.
نکته مهم اینا ست که بدانید این نیازها به یکدیگر متصل هستند.
یعنی هرچقدر نیاز به خودمختاری و توانمندی بیشتر تامین شود روابط افراد نیز بهتر خواهد شد و نیاز به مرتبط شدن بیشتر تامین می شود همانطور که تامین نیاز به مرتبط شدن و همکاری بهتر با دیگران باعث توانمندی و خودمختاری بیشتری می شود.
به همین دلیل تامین نیازهای روانی از مهمترین نشانه های عاشق بودن نیز است.
در ادامه توضیح می دهیم چطور می توانید نیازهای روانشناختی دیگران را تامین کنید:
امنیت و آرامش
امنیت و آرامش فرصت بهتری برای تامین نیازهای روانشناختی دیگران ایجاد می کند. افراد وقتی در یک موقعیت ایمن و ارام باشند بهتر می توانند آنطور که دوست دارند احساس خودمختاری کنند و همزمان عشق و صمیمیت نیز برایشان رنگ و بویی زیباتر پیدا کند.
در محیط امن و آرامش بخش توانمندی افراد نیز بیشتر می شود و فرد بهتر می تواند از پتانسیل های خود بهره مند شود. در نتیجه با تامین نیاز به توانمندی انرژی درونمند نیز بیشتر شده و جهت گیری خودمختار بهتر حفظ می شود.
نظرات و دیدگاه ها
اجترام به نظرات و دیدگاه های دیگران یکی از فرصت های عالی برای ایجاد احساس توانمندی است. نظرات و دیدگاه ها وقتی در یک محیط صمیمیت بیان شود نیاز به مرتبط شدن را نیز تامین می کنند.
از سوی دیگر نظرات و دیدگاه های دیگران وقتی با فشار و اجبار بیان نشود با خودمختاری نیز همراه است.
در بیشتر پرسشنامه های نظریه خود تعیین گری، گوش دادن یا شنیده شدن نظرات و دیدگاه ها به عنوان یکی از معیارهای تعیین رابطه با کیفیت و عمیق معرفی شده است.
اطمینان سازی و اعتماد
اعتماد و اطمینان سازی نیز یک دیگر از فرصت های مناسب برای عاشق کردن دیگر و تامین نیاز به مرتبط شدن است. وقتی فردی در ما اطمینان ایجاد کند و بتوانیم به او اعتماد کنیم می توانیم خود واقعی مان را نشانش دهیم ( خودمختارانه رفتار کنیم). همچنین با خیال راحت تری می توانیم به او نزدیک شویم عشق بورزیم. از سوی دیگر از بیان دیدگاه ها و نظرات خود نیز احساس ناامنی نمی کنیم.
به زبان ساده اطمینان سازی یکی از بهترین روش ها برای تامین نیازهای روانشناختی بخصوص خودمختاری است که نتیجه آن انرژی درونمند بیشتر در رابطه خواهد بود.
( برای اطلاعات بیشتر نگاه کنید به ترفند های غیر مستقیم روانشناسی برای جذب دیگران).
تفریح و سرگرمی
یکی از قوی ترین فضاهایی که افراد در آن می توانند نیازهای روانشناختی دیگران را تامین کنند تفریح و سرگرمی است. تفریح معمولا با خودمختاری همراه است زیرا در فضای تفریحی افراد می توانند هرطور که دوست دارند باشند.
از سوی دیگر افراد در فضای تفریحی می توانند صمیمیت و دوستی و تعامل داشته باشند که تامین کننده نیاز به مرتبط شدن است. حال اگر تفریح و سرگرمی با بازی کردن همراه باشد یعنی در آن چالش نیز وجود دارد.
در این صورت نیاز به توانمندی نیز تامین می شود. با تامین هر سه نیاز روانشناختی احساسات هیجان انگیز بیشتری فعال می شود.
هرچقدر بیشتر دیگران در کنار شما احساسات و هیجانات عمیق را تجربه کنند بیشتر بین شما و آن احساسات در ضمیر ناخودآگاه پیوستگی ایجاد می شود. نتیجه آن این است که شما به عنوان فردی با پتانسیل تامین بالا تشخیص داده می شوید.
احترام به استقلال
یکی دیگر از عوامل مهم که در تامین نیازهای روانشناختی دیگران اهمیت دارد احترام به استقلال است. احترام به استقلال ارتباط مستقیم دارد با نیازه به خودمختاری که از بین سه نیازروانشناختی اساسی مهمترین آن ها است.
احترام به استقلال دیگران یعنی به مرزها و حریم شخصیت او احترام بگذارید. تلاش برای برآورده کردن نیازهای روانشناختی نباید منجر به نقض حریم خصوصی وی شود. احترام به استقلال بخصوص برای افرادی که استقلال و آزادی کافی در گذشته نداشتند می تواند جذاب تر باشد.
همچنین باید به یاد داشته باشید رفتارهای کنترل کننده و تحمیل کننده بزرگترین سم در رابطه عاطفی هستند زیرا باعث محرومیت فرد از تامین نیاز به خودمختاری می شوند. محرومیت از نیازهای روانشناختی بخصوص نیاز به خودمختاری باعث تنش، اضطراب و انباشتگی احساسات منفی می شود. انباشتگی احساسات منفی باعث می شود یک رابطه عاطفی یا از بین برود یا به یک رابطه سطحی و پر از تنش تبدیل شود.
احترام به استقلال یکی از نشانه های عاشق شدن نیز است. زیرا هرچقدر فردی بیشتر عاشق باشد بیشتر به استقلال معشوق خود احترام می گذارد.
ویژگی های مشترک
هر فردی با توجه به خصوصیات شخصیتی که دارد از ویژگی های خاصی برای تامین نیازهای روانشناختی بخصوص خودمختاری استفاده می کند. در واقع می توان گفت ویژگی های شخصیتی ابزارهایی هستند برای تامین نیازهای روانشناختی.
برای مثال کنجکاوی، اکتشاف، یادگیری، علاقه، تعامل، حمایت، خلاقیت، ماجراجویی، انعطاف پذیری، مدیریت، نظم و غیره هر یک ابزاری برای دستیابی به خودمختاری بیشتر، توانمندی بهتر و مرتبط شدن عمیق تر هستند.
بی با شناخت ویژگی های شخصیتی و ارزش های دیگران بهتر می توانید از آن ها برای ایجاد فضای تامین کننده در ارتباط با دیگران استفاده کنید.
برای شناخت بهتر دیگران و افزاش نفوذ و جذابیت می توانید از تست شخصیت شناسی MBTI با تفسیر جامع و رایگان استفاده کنید.
تقویت انرژی درونمند در خود
همه تکنیک ها و روش هایی که باعث تامین نیازهای روانشناختی و انرژی اینتریینسیک می شود در صورتی میتوانند موثر و تاثیرگذار باشند که با کیفیت و اصالت اجرا شوند.
چگونه می شود در دیگران انرژی اینترینزیک ایجاد کرد وقتی فرد خود این انرژی را احساس نمی کند؟
چگونه می شود در دیگران احساس اطمینان، ارامش، شادی و سرزندگی را ایجاد کرد وقتی فرد خود همیشه نگران ترس ها و اضطراب های خود است؟
چگونه وقتی فرد مدام تحت تاثیر حساسیت و وسواس های فکری است می تواند خلاقانه فرصت های تامین کننده ایجاد کند؟
همه روش ها و مهارت های عاشق کردن دیگران وقتی اثربخش می شوند که فرد خود در جریان انرژی اینترینزیک قرار داشته باشد.
افراد فقط وقتی این انرژی را به صورت حقیقی و بدون اضطراب و وسواس تجربه می کنند که در مسیر خودمختار قرار داشته باشند و مهمترین نیاز روانشناختی شان در حال تامین باشد.
زمینه سازی جهت گیری خودمختار
زمینه سازی یا برنامه ریزی جهت گیری خودمختار در ضمیر ناخودآگاه باعث می شود همیشه در این جهت قرار داشته باشید.
به عبارت دیگر وقتی ناخودآگاه شما در مسیر خودمختار قرار بگیرد می تواند در هر فرصتی احساس خودمختاری را تجربه کند.
وقتی در هر موقعیتی خودمختاری ایجاد شود و فرد از هر فرصتی برای خودمختاری خویش استفاده کند انرژی خلاقانه، هوشمندانه و جذاب کننده اینترینزیک در او جریان پیدا خواهد کرد.
زمینه سازی خودمختار از طریق موارد زیر صورت می گیرد:
قرار گرفتن در معرض مفاهیم مرتبط با خودمختاری مثل انتخاب، علایق، ارزش ها، آزادی، استقلال و سرزندگی.
تماشا کردن فیلم ها یا مطالعه کتاب هایی که مرتبط با مفهوم انتخاب، خودمختاری و حفظ علایق و ارزش ها است.
تحلیل کردن، صحبت کردن و ارزیابی کردن شرایط، رویدادها یا موقعیت های مختلف بر اساس ابعاد خودمختار و کنترل کننده.
مطالعه وبسایت نوین بینش و مطالب آن به دلیل اینکه درونمایه یا تم اصلی آن مفهوم خودمختاری و تامین نیازهای روانشناختی است.
سخن آخر
من در این مطلب به اصول کلی اشاره کردم که به شما در عاشق کردن دیگران کمک می کند. اما باید بدانید مهارت ها و تکنیک های فراوانی وجود دارد که به شما در به کارگیری این اصول برای تامین نیازهای روانشناختی کمک خواهد کرد.
شاهین زند – محقق و پژوهشگر.
سایت نوین بینش یک سایت پیچیده و یا دائره المعارف خسته کننده نیست بلکه مرجعی است که به شما کمک می کند هر گونه اطلاعاتی را به صورت خلاصه، مختصر و مفید بدست آورید. نوین بینش بزرگترین مرجع در مورد روانشناسی عشق در بین سایت های فارسی زبان می باشد. برای اطمینان بیشتر از این موضوع به بخش روانشناسی عشق مراجعه کنید. با تهیه کتاب مدار جذب و ازدواج نوشته شاهین زند می توانید هر فردی را به خود جذب کنید و حتی رابطه خود را به ازدواج برسانید یا هزینه پرداختی خود را پس بگیرید. عضویت در صفحه اینستاگرام شاهین زند. عضویت در کانال تلگرام نوین بینش
در کانال تلگرام ما عضو شوید: عضویت در کانال تلگرام نوین بینش
آیا می خواهید بیشتر بدانید؟
چگونه دیگران را دلتنگ خود کنیم
۲۰ روش قطعی برای عاشق کردن دیگران
نشانه های عشق واقعی پسران از راه دور