روانشناسی عشق – تعریف عشق بر اساس روانشناسی

عاشق شدن از نظر روانشناسی به چه معناست؟

چه چیز جدیدی در روانشناسی عشق وجود دارد که از آن آگاه نیستیم؟

چرا انسان ها رویای شخصیت ها معروف را در سر می پرورانند اما در نهایت با شخصی ازدواج می کنند که شباهتی به رویاهایشان ندارد؟

چگونه دو نفر که تفاوت بسیاری دارند می توانند وارد یک رابطه ی عاشقانه شوند؟

چند روز پیش یکی از دوستانم را دیدم و با یکدیگر مشغول صحبت کردن شدیم. وی گفت ” واقعا در تعجبم چرا کسی که دوستش دارم علاقه ای به من ندارد، من واقعا خوب هستم و ویژگی های مثبت بسیاری دارم” در جوابش گفتم ” تو به ویژگی های مثتبی نیاز داری که بر اساس نقطه نظر و دیدگاه او باشد نه خودت”.

در این مقاله در مورد روانشناسی عشق سخن خواهیم گفت که کاملترین و بهترین پاسخ در تعریف عشق بر اساس دیدگاه روانشناسان می باشد. پس با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد دیدگاه علمی روانشناسی در مورد عشق بیاموزید.

روانشناسی عشق

عشق از نظر روانشناسان تحت تاثیر ضمیرناخودآگاه شکل می گیرد که به مرور زمان و بر اساس تجربیات فردی شکل می گیرد و کودکی نیز بر آن بسیار بسازیی دارد ( نگاه کنید به ضمیر ناخودآگاه چیست).

پس می توان گفت طبق روانشناسی عشق، بر اساس اتفاقات و تجربیات که در زندگی با آن رو به رو می شویم و همچنین ارتباطی که با والدین خود در دوران کودکی تجربه می کنیم لیستی از ویژگی های خاص برای خود ایجاد می کنیم که باید در شریک دلدادگی خود وجود داشته باشد ( نگاه کنید به نقش والدین در انتخاب همسر)

همچنین چیز هایی را در لیست خود تعیین می کنیم که دوست نداریم در شریک دلدادگی مان وجود داشته باشد ( نگاه کنید به چگونه تجربیات دوران کودکی، شخصیت بزرگسالی را شکل می دهد)

مثلا اگر یک دختر با خیانت رو به رو شود، این آسیبی که به وی وارد آمده است باعث می شود از هر مردی که شبیه یک خائن یا شبیه به شریک دلدادگی قبلی اش باشد متنفر شود ( نگاه کنید به چگونه شباهت ها همدیگر را جذب می کنند).

از سوی دیگر، اگر مردی، اعتماد به نفس کمی داشته باشد ممکن است به هر شخصی که تصویری فردی با اعتماد به نفس را برای او ارسال کند جذب شود ( به این تصویر سیگنال نیز می گویند).

البته این ها موارد بسیار ساده ای می باشد اما می تواند به شما نشان دهد از دیدگاه روانشناسی عشق، احساسات عاشقانه چگونه شکل می گیرند.

چگونه یک نفر را عاشق کنیم بر اساس روانشناسی عشق

همانطور که در کتاب مدار جذب و ازدواج گفته ام:

“قدم اول برای تحت تاثیر قرار دادن یک شخص این است که با نیازهای ناخودآگاه وی آشنا شوید. همه انسان ها نیازهایی در ضمیر ناخودآگاه دارند اما لیست این نیازها در انسان های مختلف متفاوت است.

نیازهای ضمیر ناخودآگاه شامل لیستی است از نیازهایی که هر فردی به دنبال آن است. سپس وقتی با فردی مواجه شوند که آن فرد تصویری از خود نشان می دهد که در آن تصویر آن نیازها را برطرف کرده است احساس عشق را تجربه می کنند.  به عبارت دیگر هر فردی باید باید تصویری از خود نشان دهد که نیازهای طرف مقابل  در آن برطرف شده است. نام این فرایند را می تواند ارسال سیگنال عشق نامید.

ممکن است از خود بپرسید  اگر  عاشق کردن دیگران بر اساس روانشناسی عشق انقدر آسان بود پس چرا تعداد بسیاری از مردم در این امر شکست می خورند؟

دلیل این شکست این است که انسان ها همیشه روی متقاعد کردن و برطرف کردن معیارهای خودآگاه تمرکز می کنند که توسط طرف مقابل بیان می شود.

در واقع آن ها متوجه نیستند که  خواسته ها، توقعات و درخواست های طرف مقابل هیچ نقشی در ایجاد احساس عشق ندارد و حتی می تواند متناقض با نیازهای ناخوداگاه همان شخص باشد.

تناقض در نیازهای ناخودآگاه و خودآگاه

بر اساس روانشناسی عشق، روانشناسان معتقد هستند نیازهای ضمیر ناخودآگاه باعث عاشق شدن می شود و برطرف کردن نیازهای ناخودآگاه حتی اگر با نیازهای خودآگاه متناقض باشد اما در اولویت است.

به عبارت دیگر برطرف کردن خواسته دیگران در بسیاری موارد حتی می تواند باعث از بین رفتن احساس عشق شود زیرا نیازهای خودآگاه وناخودآگاه در بعضی افراد با یکدیگر تناقض دارد.

برای مثال وقتی پسری از یک دختر درخواست رفتاری یا اقدامات خاصی داشته باشد و طوری نشان دهد که در این صورت علاقه و عشق بیشتری نسبت به دختر پیدا می کند، آن دختر ممکن است تصور کند با پذیرش درخواست های آن پسر توانسته است به وی دست پیدا کند. اما واقعیت این است که خواسته های انسان ها در ایجاد احساسات عشق موثر نیست و در واقع عشق کاملا غیر ارادی و ناخواسته شکل می گیرد.

مطمئن هستم تا کنون فردی را دیده اید که به شخصی علاقه مند شده است که هیچ یک از خواسته های او را برطرف نکرده اما وی همچنان عاشقش است یا فردی را دیده اید که به همه خواسته های طرف مقابل عمل کرده است و همیشه در حال محبت و عشق ورزیدن به او بوده اما پاسخ متناسبی دریافت نکرده است.

به یاد داشته باشید همانطور که در روانشناسی عشق بسیار بر آن تاکید شده است، حتی نحوه برطرف کردن نیازهای ناخودآگاه با خودآگاه متفاوت است. وقتی می خواهید نیاز خودآگاه فردی را برطرف کنید که مثلا از شما می خواهد بیشتر با او تماس بگیرید یا ارتباط برقرار کنید، فقط کافی است گوشی همراه خود را برداشته و چند بار در روز با او تماس بگیرید.

اما وقتی می خواهید نیاز ضمیر ناخودآگاه فردی را برطرف کنید باید تصویری از خود نشان دهید که در آن تصویری نیازهای ناخودآگاه طرف مقابل برطرف شده است. برای مثال اگر نیاز ضمیر ناخودآگاه وی توجه است بجای اینکه هر روز با او تماس بگیرید باید تصویری از خود نشان دهید که در آن تصویر توجه بسیاری دریافت می کنید. یعنی شما فردی هستید که دیگران مدام با شما تماس می گیرند، یا به شما نیاز دارند یا خیلی مورد توجه دیگران هستید.

ارتباط های کلامی، ارتباط های غیر کلامی – زبان بدن، ارتباط از راه دور و تکنیک های ان ال پی – برنامه ریزی عصبی کلامی می تواند در ایجاد چنین تصویرهایی به ما کمک کند.

آشنایی با نیازهای ضمیر ناخودآگاه 

بر اساس روانشناسی عشق، بعضی از رایج ترین نیازهای ضمیر ناخودآگاه شامل موارد زیر می شود:

  • نیاز به امنیت
  • نیاز به اعتماد به نفس
  • نیاز به عشق و محبت
  • نیاز به توجه
  • نیاز به تایید
  • نیاز به حمایت

حتی ممکن است همه این نیازها در همه افراد وجود داشته باشد اما شدت و ضعف آن است که متفاوت می باشد. برای مثال فردی ممکن است بیشتر نیاز به امنیت داشته باشید و فردی دیگر نیاز به اعتماد به نفس.

از آنجایی که برطرف کردن نیاز به امنیت با نیاز به اعتماد به نفس یا دیگر نیازها تناقضی ندارد، پس اگر بتوانید همه این نیازها را بشناسید و نحوه برطرف کردن آن را نیز به صورت غیر مستقیم و از طریق نفوذ به ناخودآگاه بیاموزید دیگر نیاز نیست که به صورت کامل با شخصیت طرف مقابل آشنا شوید هرچند این مهارت ( یعنی شخصیت شناسی) می تواند به صورت کلی در بهبود مهارت های ارتباطی موثر نقش بسازیی داشته باشد.

نکته بسیار مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که نیازهای ضمیر ناخودآگاه، خود را به صورت نمادین و استعاری نشان می دهند و معمولا افراد خود از آن آگاه نیستند( برای آشنایی با انواع معیارها و نیازهای ناخودآگاه نگاه کنید به عاشق کردن غیر مستقیم با برطرف کردن نیازهای ضمیر ناخودآگاه).

برای مثال اگر دختری به یک پسر پولدار جذب شود بدین معنا نیست که نیاز ضمیر ناخودآگاه او پول است بلکه بدین معنا است که نیاز ضمیر ناخودآگاه وی امنیت است.

از آنجایی که پول و ثروت نشانه امنیت است پس ممکن است فردی به افراد ثروتمند جذب شود. دانستن این موضوع از این جهت مهم است که اگر بدانید ریشه اصلی نیاز هر فردی چیست متوجه خواهید شد می شود به شکل دیگری نیز آن نیاز را برطرف کرد.

برای مثال دختری که به پول جذب می شود نیاز به امنیت دارد و طرف مقابل او حتی اگر وضع مالی خوبی نداشته باشد می توانید از طریق روش های دیگر نیاز به امنیت را در دختر برطرف کند و با وجود وضع مالی نامساعد وی را به خود جذب کند.

مهارت های روانشناسی عشق

یادگیری روانشناسی عشق یا  آنچه روانشناسان در مورد عشق می گویند به شما کمک می کند عملکرد بهتری در عاشق کردن دیگران بدست آورید. هرچند دانش به تنهایی کافی نیست و باید مهارت های روانشناسی عشق را در ضمیر ناخودآگاه خود برنامه ریزی کنید تا تبدیل به مهارت شوند ( نگاه کنید به برنامه ریزی ضمیر ناخودآگاه).

در نتیجه بدون اینکه لازم باشد همیشه به صورت تئوری رفتار کنید، به صورت نانخودآگاه و خود به خود، از عباراتی استفاده می کنید یا عملکرد و رفتاری را به نمایش می گذارید که تصویر یک فرد جذاب را به نمایش بگذارد. ( برای اطلاعات بیشتر در مورد روانشناسی عاشق کردن نگاه کنید به چرا عاشق می شویم بر اساس روانشناسی عشق)

برای مثال یکی از مهارت هایی که روانشناسی عشق به شما می آموزد شخصیت شناسی و خودشناسی است. وقتی بتوانید دیگران را بهتر بشناسید می دانید چگونه و با نشان دادن چه تصویری از خود می توانید نیازهای ناخودآگاه وی را برطرف کردن و او را عاشق خود کنید.

همچنین با شناخت خود و نیازهای ناخودآگاه خود متوجه خواهید شد چه تصویری از دیگران می تواند باعث عاشق شدن شما شود و در نتیجه می توانید احساسات خود را بهتر کنترل کنید ( نگاه کنید به هوش هیجانی چیست)

اگر قصد دارید این مهارت ها را بیاموزید می توانید از همین صفحه آغاز کنید و همه مطالب دیگر معرفی شده را مطالعه کنید. نوین بینش طوری طراحی شده است که خود به خود شما را هدایت می کند به سمت محتوایی که بیشتر به آن نیاز دارید و برای شما کاربردی است. فقط کافی است مطالب معرفی شده در هر مطلب را بخوانید و همینطور به دانش و مهارت خود بیفزایید.

نوشته شاهین زند

نوین بینش یک سایت پیچیده و یا دائره المعارف خسته کننده نیست بلکه مرجعی است که  به شما کمک می کند هر گونه اطلاعاتی را به صورت خلاصه، مختصر و مفید بدست آورید. نوین بینش بزرگترین مرجع در مورد روانشناسی جذب در بین سایت های فارسی زبان می باشد. کتاب مدار جذب و ازدواج نوشته شاهین زند با اهدف جذب یک گزینه ایده آل یا جذب یک گزینه خاص و تبدیل رابطه به ازدواج نوشته شده است. با این کتاب مهارت های جذب را یاد خواهید گرفت و یا طبق قوانین نوین بینش هزینه پرداختی به شما بازگردانده می شود. برای اطلاع از آخرین مطالب سایت نوین بینش در کانال تلگرام ما عضو شوید: عضویت در کانال تلگرام نوین بینشصفحه اینستاگرام شاهین زند

آیا می خواهید بیشتر بدانید؟

چگونه دیگران را بشناسیم

روانشناسی عاشق شدن 

چرا عاشق می شویم

جذب پسر از راه غیر مستقیم

می خواهم تکنیک های بیشتری در مورد عاشق کردن بدانم

چگونه دیگران را عاشق خود کنیم- بر اساس روانشناسی عشق

چرا بعضی افراد علاقه ی خود را به یک رابطه پس از مدتی از دست می دهند